Kucharz roku 2015

1324
wyświetlenia
Zastępca szefa kuchni restauracji Cucina w Poznaniu, Artur Szwacki pochodzi ze Słupcy. Bierze udział w prestiżowym konkursie na Kucharza Roku 2015. Głosowanie trwa od 16 września do 16 października.

Po liceum zaczął naukę w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Studiował i pracował jednocześnie. Gotował mi.in. w Grecji i Irlandii. – Jednak dopiero w Cucinie spotkał ludzi, którzy – czasem z lekką dozą wariactwa – pozytywnie się motywują. To daje niezłego kopa i uruchamia wyobraźnię kulinarną – podkreśla Artur. W Cucinie jest od 3 lat. Marzenia? – Kiedyś chciałbym zostać szefem kuchni. Szanowanym i poważanym przez osoby z którymi będzie pracował. Do tego chce stworzyć kuchnię nawiązującą do tradycji, ale z nowoczesnym podejściem do polskich smaków.

Gdy pytamy o wolny czas, Artur odpowiada z uśmiechem: – Czas wolny to dla mnie pojęcie dość abstrakcyjne. Ale jeśli już ten czas jest, to czy jest coś bardziej interesującego od kuchni szeroko pojętej? Z jedzeniem wiążą się podróże, wyzwania, kultura, technika, uczucia, miłość, ludzie. Z kuchnią łączy się moja rodzina, moja partnerka i czas, który z nimi spędzam. To moje życie.

Aby zagłosować na Artura wystarczy wejść na stronę www.magazyn-kuchnia.pl, wybrać nazwisko Szwacki i oddać głos – nie trzeba się logować.

Redakcja życzy powodzenia!!!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ