Cykl filmów kulinarnych z Jankiem Słowińskim(4)-Zupa z zająca(Unia Nadwarciańska)

207
wyświetlenia

Przedstawiamy wam kolejny film z Jankiem Słowińskim. Tym razem Janek gotuję w przepięknym leśnym otoczeniu na terenie Rycerska Stanica .

W tak urokliwym miejscu przygotował słowiańską zupę z zająca z dodatkiem dzikich roślin jadalnych.
Dodatkowo w filmie przepis na podpłomyki z wykorzystaniem mąki z kory sosny!!
Jest to kolejny odcinek z serii “Zioła i kwiaty jadalne” który powstały w ramach projektu współpracy Gotowanie Atrakcją Regionu. Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego Link do filmu na naszym YouTubie:
https://youtu.be/vMQAHmvbFy4
Szczególne podziękowania dla gospodarza Pana Krzysztofa Stachurskiego, który udostępnił swoje liczne zbiory i eksponaty na potrzeby filmu.  W Rycerska Stanica dzieli się ogromną wiedzą i pasją organizując pokazy historyczne, prowadząc zajęcia edukacyjne z zakresu historii oraz naukę jazdy konnej i władania bronią białą.

Produkcja: Liwiusz Rosołowski
Urząd Gminy Słupca
Powiat Słupecki
Rezerwat Archeologiczny Gród w Grzybowie
Festiwal Kultury Słowiańskiej i Cysterskiej w Lądzie nad Wartą

Poprzednie filmy:
0. Rozmowa z Jankiem Słowińskim o tym projekcie
1. Przepis na leszcza.
2. Szare kluchy z okrasą
3. Kaczka z jabłkami

ZOSTAW ODPOWIEDŹ